Vzw - Verlies Verbindt... Voor en Door lotgenoten

Naast Verbinding in Verlies richten we nu ook Vzw Verlies Verbindt... op 

Deze Vzw is er VOOR en DOOR lotgenoten

Rouw en verlies zijn onderdeel van het leven. Iedereen komt het tegen en moet op zoek naar een manier om verder te kunnen na en mét dit verlies. Niet iedereen heeft hierin gespecialiseerde hulpverlening nodig. In het omgaan met een betekenisvol verlies kan het contact met andere lotgenoten van grote waarde zijn.
In gesprek kunnen gaan met mensen die van binnenuit begrijpen hoe het voelt om iemand verloren te zijn door overlijden geeft voor velen de nodige herkenning en erkenning. Een ongedwongen ontmoeting in een ontspannen en gezellige sfeer. Zonder schroom om te vertellen, met respect luisterend naar anderen die gelijkaardige emoties hebben beleefd en nog beleven.
De expert hulpverlener heeft hier een belangrijke positie, vanop de zijlijn. Het is van groot belang dat lotgenoten en vrijwilligers ook begeleid worden in de werking en het aanbod dat ze doen, en dat groepen kunnen rekenen op de professionele steun die (op een afstand) aanwezig is.

Maatschappelijk doel van deze Vzw:

  • Lotgenoten activiteiten organiseren (voor en door lotgenoten en vrijwilligers)
  • Financiële steun verlenen om de drempel tot professionele hulpverlening te verlagen

We willen onderzoeken hoe we via de vzw de drempel tot professionele hulpverlening kunnen verlagen, bv door een financiële bijdrage te verlenen aan mensen met financiële moeilijkheden om deel te nemen aan therapie, retraites & andere verlies gerelateerde activiteiten.


Vzw Verlies Verbindt...  
heeft een aantal peilers in het vooruitzicht

Verlies Verbindt… met Koffie en Boek

Op regelmatige basis houden vrijwilligers een ‘open huis’ in Boutersem (waar ze mensen ontvangen die een boek uitlenen/gesprekje willen.

Op regelmatige basis organiseren de vrijwilligers een thema avond rond een bepaald boek / bepaalde ‘groep’ (vb boeken voor jongeren, boeken over partnerverlies, boeken over suicide… )

Verlies Verbindt … aan tafel
Brunches (met aanwezigheid van een aantal therapeuten tijdens de brunch)

Verlies Verbindt… met soep
Samen soep maken en gaan brengen bij mensen die een recent verlies mee maakten 

Verlies Verbindt… in een ander kader
Retraites en weekends

Verlies Verbindt… met kunst

We organiseren van avonden / dagen / congressen / … waar er ook plaats is voor vormen van kunst, theater, muziek, … 


Wil u ons graag steunen?  Dat kan!!

Schenk een boek voor onze bibliotheek

Heeft u thuis een boek liggen over afscheid, ziekte, rouw of verlies dat u aan ons wil schenken? Daar zijn wij alvast blij mee om onze bibliotheek aan te vullen. 

Er zijn ook een aantal boeken die wij zelf nog willen aankopen. Wil u graag een boek kopen van ons lijstje? Wij sturen u graag de boekenlijst door. 

Doe een gift

DANKJEWEL


Meer informatie? an.hooghe@verbindinginverlies.be
Vzw - Verlies Verbindt... Voor en Door lotgenoten
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x