Marita Plas

“ik ontmoet jou 

je bent welkom met alles wat er is, je kracht, je pijn, je wijsheid, je verlangen en gemis; met je woorden en je stilte vertel je je verhaal, de verwonding en de heling, het vroeger en het nu, wat je verloor en hebt hervonden, het is er, allemaal” 

Floortje Agema 

Wie ben ik en wat kan ik je bieden als gesprekstherapeut?

Sinds meer dan 25 jaar ligt mijn hart in mijn werk met mensen die geconfronteerd worden met ziekte en psychisch lijden. Mijn kracht is luisterend en dragend aanwezig te zijn én helderheid te brengen in wat er speelt.

Ik begeleid mensen die geconfronteerd worden met rouw na een groot verlies :  overlijden, partner, baan, etc,                        
                                                                                                                                                                                    Verder ben ik gecertificeerd in de PRI-methode (Past Reality Integration) waarin ik werd opgeleid door de grondlegster, de Nederlandse psychologe Ingeborg Bosch.

Een groot verlies kan ongemerkt raken aan negatieve ervaringen uit onze kindertijd. PRI biedt een concreet model om deze emoties beter te begrijpen en geeft praktische instrumenten om hiermee te werken. Deze instrumenten zijn blijvend effectief ook bij klachten als angst, onzekerheid, depressie, stress, problemen in de relatie en andere problemen die doorheen het verlies en de verwerking ervan kunnen verschijnen. 

Wat kan ik voor jou, hulpverlener, betekenen?

Zelfzorg: Als hulpverlener kunnen we heel gemakkelijk inzoomen op wat anderen nodig hebben. Maar wat heb jij nodig? Ik neem je graag mee, in groep, individueel, of met jouw team, in een bad van zelfzorg. 

Als je team geconfronteerd wordt met verlies en rouw heeft dit zorg en aandacht nodig. We kijken samen wat jouw team nodig heeft en maken een programma op maat.

Wie ben ik nog?

Ik ben moeder van Ines en partner van Filip. Ik vind het zalig om met mijn handen in de aarde te zitten, te fietsen, te lezen, 's ochtends te mediteren en yogaoefeningen te doen om mijn lichaam soepel te houden. Motorrijden is mijn passie en samen met andere motormeiden ben ik regelmatig op de baan.

Opleidingen

Gegradueerd sociaal verpleegkundige

Gecertificeerd PRI-therapeut, Ingeborg Bosch, Frankrijk

Therapeutisch werken met verlies en rouw, An Hooghe, Context UPC KULeuven

Grief Therapy, Robert A. Neimeyer Portland Institute for Loss and Transition

Mindfulness voor hulpverleners, Edel Maex, Antwerpen

Verbindende communicatie en verbindende besluitvorming, Erwin Tielemans, Human Matters


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x