Marita Plas

“ik ontmoet jou 

je bent welkom met alles wat er is, je kracht, je pijn, je wijsheid, je verlangen en gemis; met je woorden en je stilte vertel je je verhaal, de verwonding en de heling, het vroeger en het nu, wat je verloor en hebt hervonden, het is er, allemaal” 

Floortje Agema 

Wie ben ik en wat kan ik je bieden als gesprekstherapeut?

Sinds meer dan 25 jaar ligt mijn hart bij het werken met mensen die geconfronteerd worden met ziekte en psychisch lijden. In die functie was ik gedurende 25 jaar verbonden aan het UZ Leuven.

Sinds 2012 werk ik als zelfstandig therapeut en coach. Je kan bij mij terecht met  persoonlijke en met relationele vragen.

Mijn kracht is luisterend en dragend aanwezig te zijn én helderheid te brengen in wat er speelt.

Ik begeleid mensen die geconfronteerd worden met rouw na een groot verlies :  overlijden, scheiding, baan, etc,  

Een groot verlies kan ongemerkt raken aan negatieve ervaringen uit onze kindertijd. Mijn PRI achtergrond (Past Reality Integration) biedt een concreet model om deze emoties beter te begrijpen en geeft praktische handvaten om hiermee te werken.  

Verder begeleid ik koppels die elkaar kwijt zijn geraakt, en op zoek zijn naar (eenvoudige) manieren om weer meer te verbinden. Ik laat me hiervoor inspireren door Emotionally Focused Therapie of EFT van Sue Johnson. EFT is een model dat liefde en emoties centraal stelt en is gebaseerd op de hechtingstheorie. De therapie streeft naar een verbeterde emotionele omgang en verbinding binnen het koppel. Therapie begint uiteraard steeds met een vraag tot verbetering van de relatie door beide partners.

Wat kan ik voor jou, hulpverlener, betekenen?

Zelfzorg: Als hulpverlener kunnen we heel gemakkelijk inzoomen op wat anderen nodig hebben. Maar wat heb jij nodig? Ik neem je graag mee, in groep, individueel, of met jouw team, in een bad van zelfzorg. 

Als je team geconfronteerd wordt met verlies en rouw heeft dit zorg en aandacht nodig. We kijken samen wat jouw team nodig heeft en maken een programma op maat.

Supervisie: ik begeleid je graag om te groeien als hulpverlener en/of als therapeut.

Wie ben ik nog?

Ik ben moeder van Ines en partner van Filip. Ik vind het zalig om met mijn handen in de aarde te zitten, te fietsen, te lezen, 's ochtends te mediteren en yoga te beoefenen om mijn lichaam soepel te houden. Motorrijden is mijn passie en samen met andere motormeiden ben ik regelmatig op de baan.

Opleidingen

Gegradueerd sociaal verpleegkundige

Gecertificeerd PRI-therapeut, Ingeborg Bosch, Frankrijk

Therapeutisch werken met verlies en rouw, An Hooghe, Context UPC KULeuven

Grief Therapy, Robert A. Neimeyer Portland Institute for Loss and Transition

Opleiding tot relatietherapeut, School4power

Basisopleiding EFT relatietherapie, EFT Belgium

Vervolgopleiding EFT relatietherapie, EFT Nederland

Opleiding tot Houd me vast-trainer, EFT Nederland

Mindfulness voor hulpverleners, Edel Maex, Antwerpen

Verbindende communicatie en verbindende besluitvorming, Erwin Tielemans, Human Matters

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x