Leen Carens

There is a crack in everything, that is how the light gets in. 

(L. Cohen)Sinds 2000 ben ik werkzaam binnen de ambulante geestelijke gezondheidszorg. Aanvankelijk werkte ik 14 jaar binnen een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg waar ik een brede ervaring opbouwde in het werken met emotionele (depressie en neerslachtigheid, twijfel, automutilatie,..) en relationele hulpvragen. Daarna maakte ik de overstap naar een voorziening voor jongeren en jongvolwassenen met een ernstige fysieke (en eventueel mentale) beperking. Het is hier dat mijn interesse gewekt werd in het samenwerken met mensen en gezinnen die te maken krijgen met de grote onvoorspelbaarheden van het leven. Rouwen en in verbinding blijven met diegene of datgene dat moet losgelaten worden, staat dan ook centraal in vele begeleidingen.

Binnen een privépraktijk  deed ik  jarenlange ervaring op in het werken met koppels die te maken hebben met diverse relatieproblemen (buitenechtelijke relaties, voortdurende conflicten,...) of die een beginnende relatie wilden verstevigen. Bijzondere aandacht ging hierbij naar koppels met fertiliteitsproblemen.

Zo lang ik me kan herinneren, ben ik geboeid door het relationeel leven van mensen. 

Deze geboeidheid zorgde ervoor dat ik na mijn opleiding tot klinisch psychologe een vierjarige opleiding tot relatie- en gezinstherapeute volgde (Kern, Sint-Niklaas). Na deze opleidingen schoolde ik mij verder tot rouwtherapeute en narratief therapeute. 

Als psychologe en relatie- en gezinstherapeute probeer ik de klachten en zorgen steeds te begrijpen vanuit de (relationele) context waarbinnen deze zich tonen. Naast het stilstaan bij de moeilijkheden en beperkingen wil ik samen met jullie op zoek gaan naar de krachten, mogelijkheden en verhalen die verscholen liggen in de situatie en jouw leven opdat verandering mogelijk wordt. Mogelijks is het zinvol ook anderen te betrekken bij dit zoekproces.

Ik heb ervaring met individuele therapie (vanaf ongeveer 14 jaar), koppel- en oudertherapie en combinaties van hogergenoemde.

Een eerste gesprek is steeds een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij wederzijds kan gezocht worden of we kunnen samen werken en zoeken rond de zorgen die u of uw familie bezig houden.

  • Erkenningsnummer psychologencommissie: 772104887
  • Erkend lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) en van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x