Katrien Belmans

Na mijn master in de klinische psychologie (optie kind en adolescent) volgde ik de postgraduaat opleiding in de relatie- gezins- en systeempsychotherapie (KULeuven, 2009-2013).

Reeds 10 jaar begeleid ik kinderen, jongeren en gezinnen in hun zoeken naar verbinding (verbinding met jezelf, met de overledene, met je gezin, met je omgeving, met de wereld, …).

Ik ga steeds op zoek naar een manier van werken die aansluit bij het kind/de jongere. Dit kan via gesprek en verhaal, maar evenzeer op een creatievere manier door gebruik te maken van spel, muziek, te tekenen, te knutselen, collages te maken, beeldmateriaal/foto’s te gebruiken, lichaamsgericht te werken,…

Daarnaast werk ik in het buitengewoon onderwijs (type 4 – voor kinderen en jongeren met een (neuro)motorische beperking). De kinderen, jongeren en hun ouders zoeken naar betekenis (wat houdt de diagnose in, welke invloed heeft de diagnose op mijn toekomst) en zingeving (wie ben ik met deze beperking, wat wil ik graag doen in mijn leven, hoe kan ik omgaan met deze beperking, welke plaats krijgt de beperking in ons gezin, …). Ik ga samen met hen op weg, op zoek naar manieren om de ziekte/beperking een plaats te geven in hun leven.


Lidmaatschap:

Lid van de Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)

Lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie (BVRGS)

Erkenningsnummer psychologencommissie : 862109715

Huidige opleiding:

Jaartraject afgestemd opvoeden (Jürgen Peeters, sept 2019-juni 2020)

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x