Katrien Belmans

Als kinder- en jongerenpsychologe en relatie- en gezinstherapeute hou ik van meerstemmigheid. Ik geef kinderen/jongeren én hun ouders & koppels een stem en luister naar hun gedachten, hun gevoelens en hun gedrag. Ik laat me verwonderen door ieders wijsheid en help hen terug verbinding te maken met zichzelf, elkaar en hun ruimere omgeving.

De afgelopen jaren startte ik een heel nieuwe ervaringsgerichte opleiding, die van het ouderschap. Ik werd omver geblazen door de razendsnelle ontwikkeling van onze kindjes en hou ervan hoe zij perfect aanvoelen en communiceren (met/zonder woorden) wat ze nodig hebben. Ik droom dat ze hun eigen gids kunnen zijn en blijven. Van daaruit ging ik op zoek naar mijn ‘taak’ als mama. In mijn zoektocht kwam ik in contact met de boeken en opleidingen van Aletha Solter en Jürgen Peeters. Zij boden me inzichten, houvast, richting, geruststelling en vertrouwen.

Ik voel dat afgestemd opvoeden past voor ons en wil graag andere ouders/koppels inspireren én begeleiden richting een diepere connectie met zichzelf, elkaar en van daaruit met hun kind.

Vanuit mijn ervaring met rouw en verlies doe ik ook graag een aanbod voor ouders die geconfronteerd worden met een verlieservaring in het gezin. Wanneer je als ouder geconfronteerd wordt met het verlies van een kind of van een partner dan is het niet altijd evident om afgestemd te blijven opvoeden. Hoe blijf je afstemming vinden met jezelf én je kinderen als je je partner verloren bent ? Hoe blijf je afstemming vinden met jezelf, je partner en je andere kinderen als een van je kinderen overleden is ? Dit zijn vragen waar ik graag mee in wil zoeken, samen met jou.  


Lidmaatschap:

Lid van de Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)

Lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie (BVRGS)

Netwerk afgestemd opvoeden (de onderstroom)

Erkenningsnummer psychologencommissie : 862109715


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x