HV24-07 - Opleiding - Een model van verbindingen

Datum: 

Donderdag 10 oktober 2024

Vrijdag 11 oktober 2024


Uur van/tot:

9.30u - 16.30u


Locatie: 

Leuvensesteenweg 30, 3370 Boutersem (Roosbeek)


Docent: 

An Hooghe 


Inhoud opleiding:

In deze opleidingsdagen verdiepen we een model om te kijken naar de hulpvraag van cliënten, en de focus in de therapie. In dit model gaan we ervan uit dat ‘rouw’ op zich geen hulpvraag is, maar cliënten onze hulp zoeken wanneer ze de verbinding met zichzelf, met de overledene, met het bestaan, met de partner of gezinsleden, en/of de bredere context verloren zijn of dreigen te verliezen. Voor gesprekstherapeuten die in de praktijk staan geven deze dagen een houvast.

Voor wie?

Het model van verbindingen blijkt een kapstok en houvast te geven voor zowel mensen in rouw, hulpverleners in de brede zin én ook psychotherapeuten, zoekend naar een focus in hun begeleidingen. In deze dagen zullen we steeds de vertaling maken naar de context van het gesprek met de rouwende client, met illustraties en oefeningen. 


Bio Docent:

An Hooghe is klinisch psychologe, relatie & gezinstherapeute, PhD. Zij is de oprichtster van het expertise centrum Verbinding in Verlies (Boutersem). De voorbije 20 jaar richtte An zich voornamelijk op het therapeutisch werk met rouw en verlies en in het bijzonder met ouders na het verlies van een kind. Zij doctoreerde op het thema communicatie tussen ouders bij ziekte en verlies van een kind (KULeuven), en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Naast haar klinisch werk geeft An al jaren opleiding aan hulpverleners rond het thema rouw en verlies. Zij richtte ook de community Verbinding in Verlies op, een lerend en steunend platform voor allen die een aanbod doen rond dit thema in Vlaanderen en Nederland.

 

374€ (inclusief lunch)

20% vroegboekkorting tem 10 juni 2024: gebruik kortingscode HV24-07 bij je inschrijving
Opleiding Model van Verbindingen from An Hooghe on Vimeo.Noot: de foto's die tijdens de opleiding genomen worden, dienen enkel om sfeerbeelden weer te geven op de website en social media van Verbinding in Verlies! Indien u niet op de foto wenst, gelieve dit te melden bij ontvangst!

Bij annulatie van een inschrijving gelden de volgende annulatievoorwaarden:

-Annulatie gebeurt steeds schriftelijk via mail.

-Bij annulatie tot 1 maand voor de opleidingsdag krijgt U de helft teruggestort van het inschrijvingsbedrag

-Bij annulatie binnen de maand van de opleidingsdag wordt uw inschrijvingsgeld niet meer teruggestort.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x