HV24-05 - Opleiding - Als het verdriet jou niet vergeet

Datum: 

Dinsdag 4 juni 2024


Uur van/tot:

9.30u - 16.30u


Locatie: 

Leuvensesteenweg 30 - Boutersem (Roosbeek)


Docenten: 

Ellen Vandenbroeck


Inhoud opleiding:

In een dementieproces ervaren zowel de persoon met dementie als de naasten vaak veel verlies. Zowel het verleden, heden als de toekomst vragen om een continue aanpassing, tussen verlies en verbinding. Hoe kunnen wij hen daarbij ondersteunen als hulpverlener?

In deze vorming verkennen we samen de complexiteit van rouw bij dementie. We zoomen in op de beleving van mensen met dementie, de uitdagingen voor naasten en praktijkvragen van hulpverleners, zoals ' Wat is een afgestemde reactie wanneer een bewoner op zoek gaat naar zijn/haar overleden partner?' en 'Moeten we iemand met dementie vertellen dat hun kind stierf of beschermen we hen daar beter tegen?' We onderzoeken hoe diverse rouwmodellen theorieën op dit unieke rouwproces van toepassing kunnen zijn en zoeken naar handvatten om mee te nemen naar de praktijk.


Voor wie? 

Deze opleidingsdag is bedoeld voor hulp- en zorgverleners die in de zorg in contact komen met mensen met dementie en hun naasten. We vertrekken vanuit de context van residentiële zorg en thuiszorg en dagopvang.


Bio Docenten:

Ellen Vandenbroeck werkt vanuit de Gestaltpsychologie rond rouw en existentiële vragen. In de groepspraktijk Verbinding in Verlies werkt ze voornamelijk met volwassen en ouderen. Daarnaast is ze docent in de opleiding tot zorgkundige en geeft ze vormingen binnen de zorgsector en daarbuiten. Vroegboekprijs tot en met 4 april 2023: 150€ (gebruik kortingscode HV24-05)

Prijs vanaf 5 april 2023: 187€ 

inclusief lunchNoot: de foto's die tijdens de opleiding genomen worden, dienen enkel om sfeerbeelden weer te geven op de website en social media van Verbinding in Verlies! Indien u niet op de foto wenst, gelieve dit te melden bij ontvangst! 

Bij annulatie van een inschrijving gelden de volgende annulatievoorwaarden:

-Annulatie gebeurt steeds schriftelijk via mail.

-Bij annulatie tot 1 maand voor de opleidingsdag krijgt U de helft teruggestort van het inschrijvingsbedrag

-Bij annulatie binnen de maand van de opleidingsdag wordt uw inschrijvingsgeld niet meer teruggestort.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x