Els Leuris

Ooit werkte ik als jurist in de social profit sector. Om ook op een andere wijze het verschil te helpen maken in het leven van mensen (en gewoon omdat ik graag bijleer), gooide ik in 2002 het roer behoorlijk om. Eerst met het halen van een master in de klinische seksuologie (KUL) en vervolgens een postgraduaat in de relatie-, gezins en systeempsychotherapie (KUL). In diezelfde periode volgde ook een postgraduaat familiale bemiddeling (UCLL).

Al ruim 20 jaar begeleid ik met veel voldoening individuen en koppels. Doorheen de jaren vonden mensen de weg naar mijn praktijk met vragen om hulp bij: herhaalde ruzies en verstoorde communicatie, intimiteit en seksualiteit, beslissingsbegeleiding - wel of niet scheiden,    rouw na relatiebreuk, hoe relationeel verder kunnen als de nieuwe gezinssamenstelling complex is. Bij dit laatste thema schreef ik het boek: ‘Mijn partner heeft al kinderen’ (Davidsfonds, 2011).

Sinds enkele jaren ben ik ook ingeschakeld als individuele en groepspsychotherapeut in de dagkliniek van een psychiatrisch ziekenhuis. We werken met mensen die meestal al lang kampen met psychische moeilijkheden. Vaak werden ze in hun leven ook geconfronteerd met ingrijpende verliessituaties. Ons team biedt hen een intensief ambulant traject gebaseerd op MBT (Mentalisation Based Therapy).

Binnen Verbinding in verlies focus ik me onder meer op:

- verlies van verbinding met je partner in de relatie. Het kan de besten overkomen, elkaar plots echt niet meer begrijpen. Misschien ten gevolge van een ingrijpende gebeurtenis waar jullie elk anders mee omgaan. Maar ook zonder dat er je iets heftigs overkomt kan het gebeuren dat partners de weg niet meer vinden naar elkaar. In woorden en/of lijfelijk. Graag wil ik met jullie zoeken of en hoe er opnieuw een connectie kan worden gevonden. 

- moeite met verder kunnen na een relatiebreuk/ moeite met verbinden binnen nieuw samengestelde gezinnen.

- tijdens en na ziekte kunnen diverse relationele, seksuele en identiteitsvragen opduiken. Ook hiervoor kan u individueel of samen bij me terecht.

Sinds een jaar nu bekwaam ik me bij VHYP (UPC Kortenberg) bij in het leren inzetten van hypnosetechnieken in lopende therapieën. Onder hypnose kunnen bepaalde lichamelijke en psychische processen beter worden beïnvloed. Indicaties om hypnose in te zetten kunnen zijn: slaapproblemen, faalangst, stress, ego-versterking, prestatieverbetering. 


Ik ben lid van 

- VVS: Vlaamse Vereniging van Klinisch Seksuologen

- BVRGS: Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling

- VHYP: Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging







keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x