Tine Vandersanden

Ik ben geboren in Bilzen in 1983, waar ik samen met mijn ouders, een jongere zus en broer opgroeide. Tijdens mijn studies verbleef ik hoofdzakelijk in Leuven, om vervolgens te verhuizen naar Landen. Daar woon ik momenteel met mijn partner en twee zoontjes.

Na mijn opleiding tot psycholoog heb ik twaalf jaar gewerkt op een kinder- en jeugdpsychiatrische afdeling voor jongeren met een  afhankelijkheidsproblematiek en  bijkomende psychologische, relationele en/of sociale moeilijkheden, waar ik vol passie aan de slag ging met individuele, groeps- en gezinstherapie.  Momenteel ben ik werkzaam in een team dat instaat voor vroegdetectie en -interventie voor jongeren en jongvolwassenen met enerzijds een psychotische en anderzijds verslavingsproblematiek. Daarnaast was ik sinds 2009 werkzaam als ambulant psychotherapeut in een privépraktijk voor psychotherapie en sinds kort met veel enthousiasme lid van het team van Verbinding in verlies.

De laatste jaren raakte ik meer en meer geïnspireerd door levensverhalen van rouw en verlies. Binnen deze praktijk wil ik  samen op weg gaan. Op weg gaan met mensen die geconfronteerd worden met een (terminale) diagnose, met rouw, afscheid en verlies. Op weg gaan wanneer afscheid nemen nadert of het proces  anders graag zien volop bezig is.  Samen met alle betrokkenen, op ieders tempo en manier, op zoek gaan naar hoe men zich hier samen op kan voorbereiden, hoe elk ieder hierin betrokken en begeleid kan worden. Op zoek gaan naar hoe men elkaar in deze emotionele tijden kan ondersteunen en verbinden.  Een gezamenlijke zoektocht om samen met de rouwende en zijn naasten de warme kracht te vinden om levensverhalen te laten verder leven en relaties ook na de dood verder vast te kunnen houden.

Samen op weg gaan, samen in proces zijn, woorden helpen geven, authentiek aanwezig en nabij zijn wanneer woorden (nog) tekort schieten, verbinden in lijden én verder leven, in hoop en wanhoop zijn hierin voor mij warme basiswaarden in elke confrontatie met rouw en verlies, als mens en therapeut.


Expertisedomeinen: 

  • (Systeem)therapeutisch werken met mensen in confrontatie met een (nakend) overlijden
  • Systeem-/gezinstherapie en individuele therapie bij jongeren en jongvolwassenen bij verschillende vormen van rouw en verlies
  • Groepstherapie

Basisopleidingen: 

  • 2001-2007: klinische psychologie, optie kind, jeugdige en gezin (KU Leuven)

  • 2009-2015: postgraduaat in de relatie-, familie- en systeempsychotherapie (KU Leuven)

  • 2017-2018: jaaropleiding 'systeemtherapeutisch werken vanuit het hechtingsperspectief' (Rapunzel)

Erkenningsnummer psychologencommissie: 832109474

Erkend lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP).

Werkt op maandagavond 
tine.vandersanden@verbindinginverlies.be 0479/82.96.23
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x