Gesprekstherapie

Wanneer men geconfronteerd wordt met verlies en rouw is de stap naar psychotherapie niet altijd gemakkelijk.

 Het vinden van de juiste hulp vraagt voor velen een zoektocht. Ons aanbod gaat naar kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. U kan een afspraak maken voor een individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie of aansluiten bij een groepstherapie.


VOOR WIE

Met onze groepspraktijk willen wij professionele zorg en begeleiding aanbieden aan iedereen die in het leven geconfronteerd wordt met verlies en rouw.  Ziekte, overlijden en verlies in de brede zin van het woord, behoren tot het leven. Toch wordt het leven hierdoor vaak ernstig door elkaar geschud. Men is soms zoekend met tal van vragen of is de verbinding met zichzelf, met de overledene of met de omgeving kwijt.  

Sommigen gaan hiervoor op zoek naar professionele hulp. Dit is vaak een moeilijke stap, met vele aarzelingen. Heb ik/hebben wij wel hulp nodig? Wat kunnen we van deze hulp verwachten? Misschien wordt het alleen maar erger als we erover beginnen  te spreken…  Wanneer de stap dan toch gezet wordt blijkt ook nog dat dit dikwijls geen gemakkelijke weg is. Waar vind je psychologen, therapeuten en hulpverleners die expertise hebben in het werken met rouw?  Onze groepspraktijk, een team van ervaren mensen die specifiek werken rond rouw en verlies, ieder met z’n eigen expertise, wil hier een antwoord op bieden.


ONZE BASISINGESTELDHEID

Wij delen in onze praktijk met z’n allen eenzelfde basis ingesteldheid: wij willen mensen in pijn, in lijden, in twijfel of angst tegemoetkomen als mens en als hulpverlener. Dit alles in een kader van veiligheid en respect.  Wij geloven in de kracht en veerbaarheid van mensen, en het belang van de verbinding met anderen.  


ONS AANBOD

Ons aanbod gaat naar kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Naargelang de hulpvraag bieden wij individuele therapie alsook relatie & gezinstherapie aan. 

U kan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek als individu, koppel, gezin en/of familie. Verschillende teamleden zijn gespecialiseerd in verschillende therapierichtingen met aansluitend aanbod.  


Iedere hulpverlener in ons team heeft uiteraard een eigen stijl en expertise domeinen. 

Zo kan u bij ons terecht voor o.a.:

 • Rouw na verlies door overlijden, van een kind, een kleinkind, een partner, een broer of zus, een ouder of grootouder, een vriend of vriendin…
 • Rouw na verlies van een kind rond de geboorte
 • Rouw na verlies van een zwangerschap, of zwangerschapsafbreking
 • Verlaat verdriet (Rouw bij de volwassene die als kind een of beide ouders verloor)
 • Rouw na ziekte, euthanasie of zelfdoding
 • Rouw na scheiding
 • Rouw bij dementie
 • Afscheid van een geliefde in een palliatief proces
 • Verlies van mogelijkheden door ziekte of handicap
 • Verlies van gezondheid
 • Verlies van werk
 • Emotionele moeilijkheden bij fertiliteitsproblemen
 • Heroriëntatie van het professioneel leven na verlies
 • Relationele moeilijkheden naar aanleiding van een verlies
 • Moeilijkheden in het gezin of de familie naar aanleiding van een verlies


TERUGBETALINGSMODALITEITEN

De terugbetalingsmogelijkheden voor psychotherapie zijn afhankelijk van uw mutualiteit en verzekeringen. U kan best bij hen informeren of u hiervoor in aanmerking komt. Daarnaast is de terugbetaling ook afhankelijk van de therapeut (bv. basisdiploma en aansluiting van de therapeut bij de verschillende mutualiteiten). 

Momenteel is de terugbetaling voor psychotherapie door de overheid nog heel erg onduidelijk. Informeer hiervoor bij uw mutualiteit. 


EEN KENNISMAKINGSGESPREK

grain

Individuele Therapie

Boek hier je kennismakingsgesprek

grain

Gezinstherapie

Boek hier je kennismakingsgesprek

grain

Relatietherapie

Boek hier je kennismakingsgesprek

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x