Workshop Neimeyer

Workshop Neimeyer

Robert Neimeyer, wereld autoriteit op het vlak van rouw en rouwtherapie, komt opnieuw naar België, en wij hebben verschillende dingen georganiseerd met hem. Dit zijn co-organisaties tussen het Portland Institute for Transition and Loss, met Context (UPC KULeuven) enerzijds, en met ons centrum Verbinding in Verlies anderzijds. 

Hierbij komt voor de geïnteresseerden een mogelijkheid om een certificaat te behalen als rouwtherapeut 'in Meaning Reconstruction in Loss' (georganiseerd door Portland Institute for Loss and Transition, ism mijn nieuw centrum Verbinding in Verlies). Dit is een nieuw certificaat met verschillende modules, voor het opleiden van hulpverleners tot complete, 'all round' rouwtherapeuten.  De dingen die wij organiseren in Febr 2019 nemen hier al een heus deel van op, en ook in de toekomst plannen we verdere activiteiten samen. Ook voor vroegere workshops (zoals bv diegene in 2016 die we organiseerden met Context) kunnen retrospectief credits aangevraagd worden.   


Meer informatie over het certificatieproces bij het Portland Instituut vindt u via deze link.


We zetten eerst even op een rijtje wat we in Febr 2019 organiseren:

 

Op woensdag 20 Febr organiseert Context een dag met Neimeyer in het Provinciehuis in Leuven. New Techniques of Grief Therapy: meaning making in Research and Practice (klik op deze link voor het programma).  Deze dag zal hij ons vertellen over de nieuwste trends, onderzoek, en therapeutische technieken, aan de hand van korte eigen clips van therapieën en kleine oefeningen.

Inschrijven hiervoor kan via deze link   

Deze studiedag kost 150 euro.

Neimeyer beloofde ons uiteraard dat hij er een andere dag van zou maken als in 2016, met andere clips en andere oefeningen :-)


Op donderdag 21 en vrijdag 22 Febr organiseert Verbinding in Verlies samen met het Portland Institute nog 2 praktijk georiënteerde dagen (met de hulp van Agnieszka Konopka, Edith Steffen en mezelf).  Dit gaat door in Boutersem (op 8km van Leuven)

De 1e dag richt zich op 'Integrating violent death', meer specifiek met trauma informed interventions. 

De 2e dag richt zich op 'Accessing the back story', meer specifiek met attachment informed interventions.

Aan de hand van twee volledige therapie sessies zullen verschillende technieken getoond en ingeoefend worden. Klik op deze link voor het programma van deze 2 dagen. 


Op zaterdag 23 Febr organiseren we nog de mogelijkheid tot een Supervisiedag (klik op deze link voor het programma), enkel voor diegenen die zich registeren voor een certificaat.  Deze dag organiseren we een life sessie + krijgen de deelnemers de kans om eigen casuïstiek te bespreken. 

Voor deze dagen (do 21, vrij 22 en zaterdag 23 febr) kan u zich inschrijven via het Portland Instituut via deze link 

Opgelet: de plaatsen in Boutersem zijn beperkt. Bovendien geldt er een early bird fee tot eind november.  

De prijzen van deze dagen: 

Voor de 2 dagen (21 & 22 Febr):  550$, 479 Euro

Voor de 3 dagen (21, 22 & 23 Febr):  742$, 643 Euro

Voor de 3 dagen kan je enkel inschrijven als je ook registreert voor het certificaat. Dit betekent ook dat er 100$ bij komt (Certification fee).  

Voor geïnteresseerden in het certificatie proces: De dagen binnen Context (in 2016 en 2019) gelden voor de Core Courses en Technique Modules. 

De dagen binnen Verbinding in Verlies gelden voor credits in Technique Modules, Case Study Modules and Practicum Modules.

Om het volledige certificaat te behalen dienen nog een aantal modules behaald te worden: Orientation module (dit zijn lees opdrachten), Mentoring module en Session Evaluation.

Klik hier voor een overzicht van dit certificatie proces gerelateerd aan de dingen die wij organiseren.

Uiteraard zullen er in de toekomst nog meer opleidingen en workshops georganiseerd worden door Verbinding in Verlies en het Portland Institute, waardoor het behalen van dit certificaat mogelijk is.      

 

Voor meer informatie, neem gerust contact op met An Hooghe.

Ook voor mogelijkheden tot overnachting in de buurt kunnen wij mee denken.  Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x