Toon Walgrave

Op mijn 12e leerde ik autogene training van mijn moeder, een psychologe, die me wilde helpen met mijn toen, erg onrustige geest.
Door het “landen” in mijn lichaam ervaarde ik het effect van lichaamswerk voor het eerst. Later leerde ik deze ontspanningsoefeningen ook toepassen in mijn dagelijks leven als professioneel muzikant.

Op mijn 30e kwam ik in aanraking met Vipassana meditatie ( Vipassana, in de traditie van S.N. Goenka, een hele pure, non religieuze vorm van meditatie ).
Na een periode van 14 jaar verdieping in meditatie ( Dagelijkse meditatiesessie en jaarlijkse retraites ) en “doe-het-zelf” Hathayoga leerde ik de Sharat Arora Yogamethode kennen. Ik was erg onder de indruk van de precieze en gebalanceerde benadering van lichaam en geest en de helende werking ervan. De combinatie met meditatie maakte voor mij de cirkel volledig.
Sindsdien ga ik regelmatig terug naar het centrum in India voor langere periodes om bij te studeren en mezelf verder te ontplooien in de techniek en verder te groeien als leraar.
In 2018 ben ik gestart met lesgeven, hopend dat meer en meer mensen de voordelen mogen ondervinden van deze methode om lichaam en geest, gezond en weer meer heel te maken.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als 2 zijdes van eenzelfde muntstuk. Onze ademhaling verandert als we ons druk maken, onze bloeddruk stijgt. We krijgen spanning in de rug of in de nek enzovoort … Dat weten we, dat voelen we … Maar het gaat veel verder. Op hormonaal vlak zijn er ook allerlei chemische processen die zich voltrekken met, op termijn, gevolgen voor ons lichaam. Ook dat weten we …

In stresssituaties gaan we heel snel in ons hoofd vertoeven en vergeten we het fysieke lichaam. In periodes van rauw en verdriet gaat het niet anders. Door met het fysieke te werken en hier “ruimte” te creëren helpen we ons lichaam, en van daaruit ook de geest, ontspannen om uiteindelijk meer rust te vinden in moeilijke situaties. We gebruiken dus het lichaam als ingangsweg om jezelf en je proces beter te begrijpen, te verzachten en in beweging te brengen.

Ik kan je helpen om je lichaam weer meer te voelen als je hoofd op hol lijkt te slaan. Je lichaam voelen als een stevig en betrouwbaar anker om er uiteindelijk weer in thuis te komen.

Yoga is niet enkel voor mensen die lenig of atletisch zijn en hoeft zeker niet fysiek inspannend te zijn. Het gaat vooral over weer thuiskomen in je eigen lichaam en geest en daar, stap voor stap, weer rust vinden.

De Yogamethode die ik beoefen is ook niet zweverig of etherisch. Het is een hele precieze, rationele en niet sektarische methode om lichaam en geest weer meer samen te ervaren …

Buiten mijn passie voor Yoga, meditatie en lichaamswerk ben ik ook professioneel muzikant en papa van 2 kinderen van 16 en 12 jaar.


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x