Sofie De Jongh

Sofie begeleidt enkel de groepstherapie.


"Life isn't about the destination, it's about the journey"

Mijn reis was tot hiertoe al gevarieerd... Ik werkte 15 jaar in het bedrijfsleven, grotendeels in commerciële en management functies. Van bij het begin was ik hierbij enorm geboeid door de interacties tussen mensen, die ik tijdens de vele contacten met klanten, en de coaching en begeleiding van mijn medewerkers, kon ervaren. Maar het was vooral buiten mijn werk, dat ik mij meer en meer aangetrokken voelde door het lief en leed van de mensen om mij heen, hun verhalen, hun relaties. Ik besefte dat mijn roeping elders lag…

Ik besloot van koers te veranderen, en ben opnieuw de boeken ingedoken om me om te scholen tot klinisch psychologe. Tijdens mijn studies werkte ik oa als vrijwilliger bij het CAW, en als coach bij YAR, youth at risk, een programma dat jongeren nieuwe kansen biedt om hun leven weer op de rails te krijgen. Elke stap in deze nieuwe richting voelde als een bevestiging.

Ik liep stage bij Context, centrum voor relatie- en gezinstherapie UZ Leuven, en bleef daar nog 1,5 jaar extra om psychotherapie-ervaring op te doen. Ik werkte daarna een 4-tal jaar in een eigen privépraktijk. Ondertussen schoolde ik me bij met therapie-opleidingen, en dat doe ik nog steeds.

Gaandeweg ben ik me vooral gaan verdiepen in het begeleiden van mensen (individueel of als koppel) na rouw- en verlieservaringen, en/of bij vastgelopen relationele dynamieken en moeilijkheden. Ook existentiële vragen (zingeving, eenzaamheid, wie ben ik, moeilijke levenskeuzes, ...) behoren tot mijn expertise.

In therapie maak ik tijd en ruimte om stil te staan bij je emoties en belevingen, want ook al zijn die soms pijnlijk en moeilijk, ze bevatten vaak belangrijke richtingaanwijzers... Ik help jou om die helderder te krijgen.

Ik geloof ook heel erg dat de verbinding met een belangrijke ander van groot belang is voor ons algemeen welzijn, en dat we die verbindingen nodig hebben om met vertrouwen onze vleugels uit te kunnen slaan. Als je als koppel elkaar dreigt kwijt te raken, kan dat een grote impact hebben. Je kan bij mij terecht om in een veilige setting met elkaar in dialoog te gaan en de verbinding nieuw leven in te blazen.  

Opleidingen

  • Master Klinische Psychologie - lid van BFP en VVKP, erkenningsnummer Psychologencommissie 752118616
  • Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie (optie existentiële psychotherapie), i.o. 
  • Emotionally Focussed Couple Therapie (EFT) - lid van EFT België en ICEEFT
  • Therapeutisch werken met rouw en verlies, een systemisch perspectief (An Hooghe)
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x