Opleiding - Zelfzorg voor de hulpverlener najaar

Datum: 

Maandag 10 oktober '22
Donderdag 27 oktober '22
Vrijdag 28 oktober '22
Terugkomdag: donderdag 8 december '22


Gaat enkel door indien het live kan


Uur van/tot:

9.30 - 16.30


Locatie: 

Verbinding in Verlies
Leuvensesteenweg 30/1
3370 Boutersem


Docent: 

Marita Plas

Meer informatie: marita.plas@verbindinginverlies.be


Inhoud opleiding:

Zelfzorg beschermt je tegen de gevaren van burn-out.
Tegelijk wordt ook de zorg voor cliënten die bij jou komen er beter van.
Vergelijk het met de veiligheidsprocedure in een vliegtuig: daar word je gevraagd eerst zelf je zuurstofmasker op te zetten voordat je anderen hiermee helpt. Een zorgverlener zonder zuurstof functioneert niet naar behoren.

Zeker in het werken met rouw en verlies is het een must om ook zorg te dragen voor jezelf om dit bijzonder waardevolle werk te kunnen blijven doen.
In deze 3 dagen ga je na hoe je jezelf die zuurstof kan geven.

Dag 1: Mindfulness als toegankelijke opstap naar zelfzorg: Vandaag gaan we vertragen en gaan we heel concreet oefenen: hoe kan je in contact blijven met jezelf, je lichaam, terwijl je spreekt met of zorgt voor iemand anders.

Dag 2: "Wie ben ik" als inspiratiebron voor zelfzorg: We gaan onderzoeken wat jouw gevoeligheden of triggers zijn in je werk, of thuis, waardoor je (vaak onbewust) energie verliest. Waar we bewust van zijn, kunnen we veranderen..

Dag 3: Eigen behoeften kennen én uitspreken als kracht voor zelfzorg: Wat de ander nodig heeft weten we heel goed. Maar wat zijn jouw behoeften en durf/kan je daarvoor uitkomen? Dat gaan we vandaag ontdekken.

Dag 4 Terugkomdag: Naast elkaar opnieuw ontmoeten en inspireren gaan we kijken wat lukte om concreet toe te passen van de 3-daagse en waar je nog hulp bij nodig hebt. 


ERVARINGEN VAN DEELNEMERS VORIG JAAR

"Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen? Deugddoende, inspirerende en relaxe 3-daagse met terugkomdag onder de vleugels van Marita die op haar eigen, zorgzame manier zorgde voor een fijne, veilige sfeer waarbinnen we elk op verkenning konden gaan en mekaar konden verrijken door het delen van onze ervaringen."  

"De driedaagse rond zelfzorg was zorgvuldig voorbereid, inspirerend en met voldoende afwisseling tussen actie, reflectie en ontspanning. Marita zorgde voor een veilig klimaat en dit droeg heel erg bij. Ik zou het aanraden aan elke hulpverlener"


Prijs: 799€

Inclusief dranken, fruit en koekjes tijdens de hele dag + heerlijke bio maaltijd als lunch.
10% korting voor de leden van de community Verbinding in Verlies - meer informatie

INSCHRIJVEN KAN HIER


Opleiding - Zelfzorg voor de hulpverlener najaar

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x