Opleiding - Werken met het rouwende lichaam

Data: 

Donderdag 29 september '22


Uur van/tot:

9.30u - 16.30u


Locatie: 

Verbinding in Verlies
Leuvensesteenweg 30/1
3370 Boutersem


Docenten: 

Katrien Hooghe

Als kinesiste werkt Katrien met het lichaam en streeft zij naar een balans tussen lichaam en geest. Via aanrakingen worden mensen zich weer bewust van hun lichaam en voelen ze dat er terug stroming en heling komt. Ze bestudeerde de Chinese meridiaanleer en de acupressuur, alsook Reiki, mindfulness en meditatie. In haar groepspraktijk richt zij zich voornamelijk op het emotionele, het spirituele, het energetische en de meditatiewereld.

Sabine Cocquyt 

Sabine werkt al vele jaren als craniosacraal- en massagetherapeut in haar praktijk voor Lichaamstherapie en Coaching in Korbeek-Dijle. Uit eigen ervaring leerde ze hoezeer het lichaam spreekt en dat woorden soms tekort schieten. Hoe troostend en helend een warme, respectvolle aanraking dan kan zijn, was een openbaring en bracht haar op het pad van het lichaamswerk.

Inhoud opleiding:

Werken met iemand in rouw is ook werken met het rouwende lichaam. Het lichaam spreekt en laat zich zien in kleine of grote signalen (bv slecht slapen, een gespannen lichaam, een druk op de borst...). Ook IN het contact met de rouwende trekt het lichaam onze aandacht, in bv. een oppervlakkige ademhaling, rusteloosheid, ...

In deze dag zoeken we naar manieren om ook deze ingangspoort te integreren in het werken met rouwenden. Hoe hebben we hier aandacht voor? Hoe kunnen we nabij zijn met en zonder lichamelijk contact? Hoe kunnen we onze cliënten aanraken?


We exploreren een aantal vaardigheden om aanraken in verbinding mogelijk en bespreekbaar te maken.

We werken met casuistiek, oefeningen en illustraties.Prijs: 154€ 
Inschrijvingen na 6 aug 2022 aan 185€ 

Inclusief dranken, fruit en koekjes tijdens de hele dag + heerlijke bio maaltijd als lunch.
10% korting voor de leden van de community Verbinding in Verlies - meer informatie
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x