Opleiding - Rouw op de werkvloer

Datum: 

Maandag 20 september 2021


Uur van/tot:

13u - 16u


Locatie: 

ONLINE


Docent: 

An Hooghe


Inhoud opleiding:

Rouw en verlies zijn onderdeel van het leven, en het hoort dus ook bij het professionele leven. De impact van een ingrijpend verlies op het professioneel leven is bijzonder groot EN ook de impact van de steun die men krijgt vanuit de professionele context is van niet te onderschatten belang voor het rouwproces.

Deze relatie tussen de professionele context en het rouwproces is nooit neutraal. Ofwel voelt men zich heel erg gesteund door de werkgever en de collega's, en heeft dit erg positieve gevolgen op allerlei dimensies: psychisch en mentaal welzijn, werkhervatting, werksfeer, loyaliteit naar de werkgever...  Ofwel voelt men zich niet gesteund en voelt men zich niet begrepen, met complexere rouwprocessen, werkverzuim, moeilijke werksfeer of ontslag als gevolg. 

We weten uit onderzoek dat de bereidheid vanuit een werkcontext om het goed aan te pakken groot is maar er is vaak weinig kennis en ervaring om hiermee om te gaan. 

Daarom willen wij als Expertisecentrum Rouw en Verlies de vertaling maken van onze kennis naar de werkvloer. Wat zijn de uitdagingen en richtlijnen bij het overlijden van een collega? Wat zijn aandachtspunten bij het steunen van een collega die te maken kreeg met een betekenisvol overlijden? Wat kan er gedaan worden in de acute fase rondom het overlijden, en waar moet op gelet worden op lange termijn?    

Voor wie? 

Deze namiddag online workshop is gericht op leidingsgevenden, HR professionals, preventie adviseurs, teamleiders, collega's, en iedereen die vanuit een professionele context meer wil leren over rouw en verlies.   

Bio Docent:

An Hooghe is klinisch psychologe, relatie & gezinstherapeute. Zij werkt binnen haar privé praktijk Verbinding in Verlies (Boutersem) en tevens op Context (Centrum voor relatie en gezinstherapie, UPC KULeuven). De voorbije 20 jaar richtte zij zich voornamelijk op het therapeutisch werk met rouw en verlies en in het bijzonder met ouders na het verlies van een kind. Zij doctoreerde op het thema communicatie tussen ouders bij ziekte en verlies van een kind (KULeuven), en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. 

 

Prijs: 90€ (10% korting voor de leden van de community Verbinding in Verlies - meer informatie)

Inschrijvingen na 20 juli 2021 aan 110€ (10% korting voor de leden van de community Verbinding in Verlies - meer informatie)


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x