Meditatie en Yoga

Meditatie

Maandelijks organiseren we een meditatie avond. 

Iedereen is welkom om in groep te komen mediteren. Ook personen die niet aan een ander aanbod in onze praktijk deelnemen.
De meditaties worden geleid door Toon Walgrave.

Er is geen voorkennis vereist.

Data:
4 november, 9 december 2019.
6 januari, 3 februari, 2 maart, 30 maart, 4 mei en 1 juni 2020

Telkens van 20u tot 21u
We starten stipt, gelieve 10 min eerder te komen
Deelname kost 7 euro

Mocht u interesse hebben of iemand kennen voor wie dit zinvol zou zijn, neem dan gerust contact op met toon.walgrave@verbindinginverlies.be


Yoga in kleine groep

10 yogasessies van 1,5 uur met een kleine groep ( max 6 personen, min 5 ). Er is geen voorkennis vereist.

De sessies gaan door op de volgende maandagavonden, telkens van 19.30 u tot 21 u:

24 februari

9, 16 en 23 maart

6 en 20 april

11 en 18 mei

8 en 15 juni

Optioneel kom je op de maandagavonden dat er geen yoga is naar de meditatieavonden in Verbinding in verlies ( Ook onder begeleiding van Toon Walgrave ).


Locatie: Centrum voor yoga in Bunsbeek, vissenakensesteenweg 6

Prijs: 200 E


Voor meer info of inschrijvingen mail naar toon.walgrave@verbindinginverlies.be of bel 0478/227413


Over de vorm van Yoga:

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als 2 zijdes van eenzelfde muntstuk. Onze ademhaling verandert als we ons druk maken, onze bloeddruk stijgt. We krijgen spanning in de rug of in de nek enzovoort … Dat weten we, dat voelen we … Maar het gaat veel verder. Op hormonaal vlak zijn er ook allerlei chemische processen die zich voltrekken met, op termijn, gevolgen voor ons lichaam. Ook dat weten we …

In stresssituaties gaan we heel snel in ons hoofd vertoeven en vergeten we het fysieke lichaam. In periodes van rauw en verdriet gaat het niet anders. Door met het fysieke te werken en hier “ruimte” te creëren helpen we ons lichaam, en van daaruit ook de geest, ontspannen om uiteindelijk meer rust te vinden in moeilijke situaties. We gebruiken dus het lichaam als ingangsweg om jezelf en je proces beter te begrijpen, te verzachten en in beweging te brengen.

Ik kan je helpen om je lichaam weer meer te voelen als je hoofd op hol lijkt te slaan. Je lichaam voelen als een stevig en betrouwbaar anker om er uiteindelijk weer in thuis te komen.

Yoga is niet enkel voor mensen die lenig of atletisch zijn en hoeft zeker niet fysiek inspannend te zijn. Het gaat vooral over weer thuiskomen in je eigen lichaam en geest en daar, stap voor stap, weer rust vinden.

De Yogamethode die we beoefenen is ook niet zweverig of etherisch. Het is een hele precieze, rationele en niet sektarische methode om lichaam en geest weer meer samen te ervaren …
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x