Groepstherapie Betekenis in Verlies

Ben je een dierbare verloren en zoekende in hoe je kan omgaan met dit ingrijpende verlies? Zou het spreken hierover met mensen die ook door een rouwproces gaan een meerwaarde kunnen betekenen voor jou? Dan is deze nieuwe groepstherapie iets voor jou.

Wat mag je verwachten :

  • Een veilige therapeutische setting in een vaste groep van min 6 / max 10 deelnemers begeleid door twee psychotherapeuten met een ruime ervaring in het begeleiden van rouwprocessen.
  • Tijd en ruimte om jouw unieke verhaal en beleving rond het verlies te reconstrueren en te vertellen.
  • Een plek om stil te staan bij jouw relatie met de overledene en op zoek te gaan naar je eigen manier om verder te leven met het gemis én tegelijk verbonden te blijven, over de dood heen.
  • Een plek waar je stilaan betekenis leert geven aan het verlies en opnieuw zingeving kunt vinden in je leven.

We doen dit aan de hand van een onderbouwd therapeutisch programma, ontwikkeld en onderzocht door het Portland Institute for Loss and Transition (USA). Dit programma is gebaseerd op modellen en technieken waarvan de effectiviteit in het begeleiden van mensen met complexe of moeilijke rouwprocessen internationaal bewezen werd.

De groepstherapie, begeleid door Dagmar Sels en Sofie De Jongh, omvat een 12-tal groepsgesprekken van 2,5u, met telkens een pauze met koffie en thee. Je aanwezigheid op alle sessies is noodzakelijk. De therapie is ook verbonden aan wetenschappelijk onderzoek, dit om jouw proces zo goed mogelijk op te volgen en bij te sturen indien nodig.

Indien je wenst deel te nemen, nodigen we je eerst uit voor een kennismakingsgesprek (reken daarvoor ongeveer 45 min, 30 eur).

De start is voorzien in september 2020, data nog nader te bepalen.

Prijs : 795 eur*

Voor meer informatie, contacteer Sofie De Jongh (sofie.dejongh@verbindinginverlies.be)

*sommige mutualiteiten voorzien een tussenkomt, en indien gewenst bekijken we ook met jouw werkgever of er een tussenkomst mogelijk is.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x