Lisa Asnong Lopes

Ik ben afgestudeerd als Master in de Klinische en Gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. Vanuit mijn interesse in de psychologische dynamieken en processen bij koppels en gezinnen ben ik na het afstuderen gestart met het vierjarige Postgraduaat in de Relatie-, Gezins- en Systeempsychotherapie (KU Leuven). Deze opleiding combineerde ik met een assistentschap bij Context (centrum voor Relatie- en Gezinstherapie, UZ Leuven), waar ik therapeutisch werkte met koppels en gezinnen.

Daarnaast heb ik op Context ook geproefd van het uitvoeren van kwalitatief wetenschappelijk onderzoek, waarbij ik op zoek ging naar de dialectiek tussen spreken en niet spreken binnen het thema binnenlandse adoptie. Verder was ik gedurende een aantal jaren als psycholoog/psychotherapeut verbonden aan het VRINT-team (project UPC KU Leuven campus Kortenberg). Intussen werk ik vier jaar als privé psychologe/ psychotherapeute en deze job combineer ik nu met mijn werk als loopbaancoach bij Kompas (Emino). 

In deze praktijk richt ik mij, vanuit mijn systemische kijk op mensen, op de zorgen die mensen ervaren in hun leven: 

Enerzijds werk ik met koppels met relationele moeilijkheden. Ik bied ondersteuning, ga op zoek naar nieuwe betekenissen en nieuwe manieren om met elkaar te spreken en naar elkaar te luisteren. Samen proberen we uit te zoeken hoe beide partners zich beter kunnen voelen. Verder begeleid ik ook individuen die zich voelen vastzitten, die nood hebben aan een luisterend oor, die zich niet goed in hun vel voelen wegens een negatief zelfbeeld, een depressie, aanpassingsproblemen, een relatiebreuk,… Het kan helpen om stil te staan bij de emotionele beleving, we zoeken samen hoe moeilijke ervaringen of trauma een plaats kunnen krijgen of hoe men steviger op eigen benen kan staan. Vanuit mijn systemische visie wordt er ook aandacht gegeven aan de context van het individu. Ook als je problemen ondervindt op het werk en/of wanneer je (bijna) een burn-out of bore-out hebt, kan je hier terecht voor begeleiding in je loopbaankeuzes.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x