HV24-02 - Opleiding - Balanceren tussen zorg en zelfzorg bij perinataal verlies

Datum: 

Dinsdag 6 februari 2024


Uur van/tot:

9.30u - 16.30u


Locatie: 

Leuvensesteenweg 30 - Boutersem (Roosbeek)


Docenten: 

Uschi Van den Broeck en Marleen Vertommen


Inhoud opleiding:

Hoe kan ik als therapeut of zorgverlener passend omgaan en aanwezig zijn bij ouders die te maken hebben met verlies voor, tijdens of na de zwangerschap en bevalling?

We staan stil bij natuurlijk overlijden tijdens de zwangerschap alsook de zorg na een zwangerschapsafbreking, abortus, (herhaald) miskraam en neonataal verlies. We bieden verschillende rouwmodellen aan die helpend kunnen zijn bij perinataal verlies. We gaan op zoek naar manieren om ‘anders te luisteren’ en exploreren welke aannamens helpend kunnen zijn in de rouwzorg. Hierbij leggen we eveneens de focus op de zelfzorg van de therapeut. Tenslotte gaan we in de namiddag ervaringsgericht en verdiepend aan de slag met casus materiaal.


Voor wie? 

Deze opleidingsdag is bedoeld voor hulpverleners die in de zorg in contact komen met vrouwen en koppels met perinataal verlies. In het bijzonder is deze training zinvol voor psychologen, psychotherapeuten, vroedvrouwen, verpleegkundigen, rouwconsulenten, begrafenisondernemers, ritueelbegeleiders, huisartsen en gynaecologen.  


Bio Docenten:

Uschi Vandenbroeck is klinisch psycholoog en familie- en relatietherapeut. In ‘Verbinding in Verlies’ werkt ze met individuen en koppels met verschillende verlieservaringen waaronder perinataal verlies, zelfdoding, verlies van een partner of kind en verlies van gezondheid. Ze bouwde ervaring op in het werken met existentiële thema’s en perinataal verlies in het UZ Leuven op de dienst Gynaecologie en Fertiliteit. Sinds 2005 begeleidt ze er koppels met onvervulde kinderwens en zwangerschapsverlies. Daarnaast is ze actief in het onderzoek binnen de reproductieve psychologie.

Marleen Vertommen is muzikant en rouwtherapeut actief in de groepspraktijk Verbinding in Verlies. Bij vzw Met Lege Handen, een vereniging voor en door ouders van een overleden baby, engageert ze zich als begeleider van gespreksgroepen, geeft ze lezingen en vormingen. Sinds het overlijden van haar kinderen Elise en Gommaar is omgaan met verlies een belangrijk deel van haar persoonlijke en professionele leven. Ik leef mijn leven zoekend naar een balans tussen vreugde en verdriet.Vroegboekprijs tot en met 6 december 2023: 150€ (gebruik kortingscode HV23-04)

Prijs vanaf 7 december 2023: 187€ 

inclusief heerlijke lunch (bio-catering)

(extra 10% korting voor de leden van de community Verbinding in Verlies - meer informatie)


Noot: de foto's die tijdens de opleiding genomen worden, dienen enkel om sfeerbeelden weer te geven op de website en social media van Verbinding in Verlies! Indien u niet op de foto wenst, gelieve dit te melden bij ontvangst! 

Bij annulatie van een inschrijving gelden de volgende annulatievoorwaarden:

-Annulatie gebeurt steeds schriftelijk via mail.

-Bij annulatie tot 1 maand voor de opleidingsdag krijgt U de helft teruggestort van het inschrijvingsbedrag

-Bij annulatie binnen de maand van de opleidingsdag wordt uw inschrijvingsgeld niet meer teruggestort.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x