HV24-01 - Opleiding - De verbinding met de overledene - Continuing bonds

Datum: 

Woensdag 21 februari 2024

Woensdag 28 februari 2024

Woensdag 6 maart 2024

Voormiddagen

Uur van/tot:

9.30u - 12.30u


Locatie: 

ONLINE


Docent: 

An Hooghe 


Inhoud opleiding:

Met de dood verdwijnt de fysieke relatie met de overledene. In het rouwproces gaan velen op zoek naar een nieuwe verbinding, in een andere vorm. Hoe nog zorgen voor de overledene na de dood? In koppels en gezinnen doet ieder dat op een eigen manier. Hoe kunnen partners en gezinsleden begrip hebben voor elkaar hierin, en hoe beïnvloeden ze elkaar? 

In deze dagen starten we met een theoretische kadering van het concept ‘continuing bonds’ in de literatuur en de link met de gehechtheidstheorie. Nadien reflecteren we op de complexiteit van deze verbinding in vele aspecten. We maken voornamelijk tijd voor de praktische vertaling van dit alles voor het psychotherapeutische werk met rouwende individuen, koppels en gezinnen.

Voor wie?

In deze opleiding wordt er steeds de vertaling gemaakt naar de gesprekscontext met mensen in rouw. Hulpverleners die op zoek zijn naar handvaten, richtlijnen en oefeningen in het werken met 'de band met de overledene' zijn welkom in deze online opleiding.  

Bio Docent:

An Hooghe is klinisch psychologe, relatie & gezinstherapeute, PhD. Zij is de oprichtster van het expertise centrum Verbinding in Verlies (Boutersem). De voorbije 20 jaar richtte An zich voornamelijk op het therapeutisch werk met rouw en verlies en in het bijzonder met ouders na het verlies van een kind. Zij doctoreerde op het thema communicatie tussen ouders bij ziekte en verlies van een kind (KULeuven), en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Naast haar klinisch werk geeft An al jaren opleiding aan hulpverleners rond het thema rouw en verlies. Zij richtte ook de community Verbinding in Verlies op, een lerend en steunend platform voor allen die een aanbod doen rond dit thema in Vlaanderen en Nederland.


Vroegboekprijs tot en met 21 december 2023: 224€ (gebruik kortingscode HV23-04)

Prijs vanaf 22 december 2023: 280€ 


(extra 10% korting voor de leden van de community Verbinding in Verlies - meer informatie)keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x