HV23-05 Opleiding - Rouw op de werkvloer - ONLINE

Datum: 

Dinsdag 5 december 2023


Uur van/tot:

9.30u- 12u


Locatie: 

ONLINE


Docent: 

An Hooghe


Inhoud opleiding:

Rouw en verlies zijn onderdeel van het leven, en het hoort dus ook bij het professionele leven. De impact van een ingrijpend verlies op het professioneel leven is bijzonder groot EN ook de impact van de steun die men krijgt vanuit de professionele context is van niet te onderschatten belang voor het rouwproces.

Deze relatie tussen de professionele context en het rouwproces is nooit neutraal. Ofwel voelt men zich heel erg gesteund door de werkgever en de collega's, en heeft dit erg positieve gevolgen op allerlei dimensies: psychisch en mentaal welzijn, werkhervatting, werksfeer, loyaliteit naar de werkgever...  Ofwel voelt men zich niet gesteund en voelt men zich niet begrepen, met complexere rouwprocessen, werkverzuim, moeilijke werksfeer of ontslag als gevolg. 

We weten uit onderzoek dat de bereidheid vanuit een werkcontext om het goed aan te pakken groot is maar er is vaak weinig kennis en ervaring om hiermee om te gaan. 

Daarom willen wij als Expertisecentrum Rouw en Verlies de vertaling maken van onze kennis naar de werkvloer. Wat zijn de uitdagingen en richtlijnen bij het overlijden van een collega? Wat zijn aandachtspunten bij het steunen van een collega die te maken kreeg met een betekenisvol overlijden? Wat kan er gedaan worden in de acute fase rondom het overlijden, en waar moet op gelet worden op lange termijn?    

Voor wie? 

Deze voormiddag online workshop is gericht op leidingsgevenden, HR professionals, preventie adviseurs, teamleiders, collega's, en iedereen die vanuit een professionele context meer wil leren over rouw en verlies.   

Bio Docent:

An Hooghe is klinisch psychologe, relatie & gezinstherapeute, PhD. Zij is de oprichtster van het expertise centrum Verbinding in Verlies (Boutersem). De voorbije 20 jaar richtte An zich voornamelijk op het therapeutisch werk met rouw en verlies en in het bijzonder met ouders na het verlies van een kind. Zij doctoreerde op het thema communicatie tussen ouders bij ziekte en verlies van een kind (KULeuven), en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Naast haar klinisch werk geeft An al jaren opleiding aan hulpverleners rond het thema rouw en verlies. Zij richtte ook de community Verbinding in Verlies op, een lerend en steunend platform voor allen die een aanbod doen rond dit thema in Vlaanderen en Nederland.


Vroegboekprijs tot en met 4 oktober 2023: 99 euro  (gebruik kortingscode HV23-05)

Prijs vanaf 7 oktober 2023: 124 euro Bij annulatie van een inschrijving gelden de volgende annulatievoorwaarden:

-Annulatie gebeurt steeds schriftelijk via mail.

-Bij annulatie tot 1 maand voor de opleidingsdag krijgt U de helft teruggestort van het inschrijvingsbedrag

-Bij annulatie binnen de maand van de opleidingsdag wordt uw inschrijvingsgeld niet meer teruggestort.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x