HV23-03 - Opleiding - Levend Verlies

Data: 

Vrijdag 6 oktober 2023


Uur van/tot:

9.30u - 16.30u


Locatie: 

Verbinding in Verlies, Leuvensesteenweg 30/1, 3370 Boutersem


Docenten: 

Leen Carens

Leen Carens is klinisch psychologe, relatie- en gezinstherapeute met een specialisatie in narratieve therapie (Antwerpen & INT Londen). Sinds 2000 is ze actief in de ambulante hulpverlening. Ze bouwde jarenlange ervaring op in het ondersteunen van gezinnen en koppels binnen een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Daarna werkte ze enkele jaren in een school voor buitengewoon onderwijs waar ze tieners en jongvolwassenen begeleidde met een ernstige fysieke beperking of chronische ziekte. Momenteel is zij als studentenpsychologe verbonden aan de AP Hogeschool. Binnen Verbinding in Verlies werkt ze hoofdzakelijk met jongeren, individuen en gezinnen die te maken hebben met een vorm van levend verlies. 

Inhoud opleiding:

Ook ander verlies dan het verlies door overlijden van een dierbare kan ingrijpend zijn op verschillende levensdomeinen. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van je thuisland, verlies van gezondheid, verlies van een relatie, maar ook van een toekomstdroom,… Elk van deze voorbeelden kan op een heel waardevolle wijze aanwezig zijn in het leven van ieder van ons. Toch is het vaak zo dat de omgeving minder erkenning biedt voor het verlies daarvan. 

Hoe kunnen we mensen ondersteunen bij hun verlieservaring en de verbinding maken naar een toekomst die er plots heel anders uitziet?  

Na een korte theoretische inleiding op het concept levend verlies, gaan we aan de slag met enkele gesprekstherapeutische tools vanuit de narratieve therapie (White en Epston). Hierbij hebben we aandacht voor narratieve concepten en maken we oa ruimte voor het werken met externaliserende en response-based conversaties.  Met behulp van interactie en oefeningen zetten we in op ervaringsgericht leren. 

Voor wie:

Gezien de nadruk die gelegd wordt op de opbouw van gesprekken, is deze opleidingsdag vooral geschikt voor hulpverleners met een gesprekstherapeutisch mandaat.  We maken de vertaling naar de gesprekstherapeutische praktijk met illustraties en oefeningen.

 

Prijs (inclusief heerlijke lunch (bio-catering): 185€ (leden 10% korting)

vroegboekkorting: 20% tem 6 aug 2023 (gebruik code HV23-03)

(10% korting voor de leden van de community Verbinding in Verlies - meer informatie)

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x