Ellen Benaets

Hallo, mijn naam is Ellen. Het is mijn passie om te luisteren naar mensen en écht contact - 'verbinding' - met ze te maken. Ik merk in de praktijk dat mensen niet vastlopen doordat ze moeilijke dingen op hun pad krijgen maar vooral doordat ze in die moeilijke dingen de verbinding met zichzelf en/of elkaar kwijt raken.

Verbinding met jezelf, met je eigen gevoel en de waarden die je belangrijk vindt, geeft je een grond van stevigheid. Verbinding met anderen geeft je de kans om  je zorgen te delen, om dingen uit te spreken naar elkaar, je 'verbonden' en dus niet alleen te voelen, van elkaar te leren, geïnspireerd te raken,... Het herstel van het contact met jezelf en met belangrijke anderen werkt vaak helend, het geeft jou en jullie relatie weer zuurstof.

Aangezien je op deze website terecht bent gekomen, kamp(en) jij/ jullie op één of andere manier met een 'verlies'. Mogelijk ben je een dierbare verloren of is er iemand in je omgeving ernstig ziek? Misschien moet er één van de gezinsleden (plots) leven met een beperking en geeft dat spanningen in de relaties?  Of  ben je een belangrijke droom verloren en heb je het moeilijk om dit een plaats te geven... Denk maar aan een echtscheiding, ongewenste kinderloosheid, verlies van werk,... 

Ik werk met individuen, koppels en gezinnen. Ook volwassen gezinnen (met kinderen die al uit huis zijn maar samen met een verlies moeten omgaan) zijn  welkom met al hun worstelingen. Bv: Hoe zorgen we samen voor onze zieke of hulpbehoevende ouder(s)? Iemand in onze familie is stervende of gestorven en we vinden het moeilijk om hier mee om te gaan. 

Bij het eerste contact per mail of aan de telefoon kunnen we samen bekijken of je iemand meebrengt en wie dat kan zijn: je partner,  je kinderen, een ouder,... Ook kinderen zijn welkom én vaak heel waardevol in gezinstherapie.

Over mezelf...

Ik ben geboren in 1981 als oudste in een gezin van drie. De ervaringen in mijn gezin/familie van oorsprong hebben mijn persoonlijkheid voor een belangrijk stuk gevormd. Deze visie vind je zeker ook terug in mijn werk (geïnspireerd door het contextele denken en de PRI-therapie van Ingeborg Bosch).  

Na mijn studies klinische psychologie werkte ik enkele jaren binnen het  UZ Leuven, steeds met kinderen met ontwikkelingsproblemen en hun ouders. Daar ontstond mijn interesse om met gezinnen te gaan werken. In 2010 stapte ik over naar de thuisbegeleiding, waar ik met veel passie én bewondering gezinnen met allerlei moeilijkheden mocht begeleiden. De gezinnen leerden me het belang van verbinding, op blije momenten maar zeker ook in moeilijke periodes.

Zelf heb ik me verbonden met Stijn, mijn lieve man met wie ik heel graag lief en leed deel. Samen hebben we twee unieke kinderen, Reinder en Soete. Ook zij geven mijn leven en mijn persoon mee kleur, nog elke dag! 
Een 5-tal jaar geleden startte ik een bijkomende opleiding relatie- en gezinstherapie. Omwille van een ernstige ziekte van mijn eigen moeder, heb ik ervoor gekozen deze opleiding in het derde jaar stop te zetten. Ik wou me tijdens de laatste maanden van mijn moeders leven volledig op de verbinding met haar, mijn ouderlijk gezin en mijn eigen gezin kunnen richten. Hoe verdrietig ook, dit was een erg belangrijke periode in mijn leven. Zowel de opleiding als het verlies van mijn mama maakten van mij een rijker mens en therapeute.

Denk je dat het zou kunnen klikken als je mijn verhaal leest? Bel dan vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek. Je bent erg welkom!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x