Bruno Theunissen

“Soms word je geconfronteerd met situaties waar je niet tegen opgewassen bent. Je voelt je lusteloos, bang, radeloos, onzeker of verdrietig en het lukt je niet om je problemen alleen op te lossen. Wanneer ook de steun van vrienden en familie ontoereikend is, kan het zinvol zijn om professionele begeleiding te zoeken.”

Psychotherapie kan hierbij (een deel van) het antwoord zijn.

In het therapeutisch proces kijken we samen naar jouw situatie, je zorgen, de problemen en de manier waarop je deze ervaart, welke betekenis ze hebben in je leven en hoe je ermee omgaat. Gesprekken maar ook ervaringsgerichte oefeningen helpen om besef en inzicht te krijgen.
We komen samen tot een reorganisatie, tot het ‘her-stellen’ of opnieuw plaats geven aan datgene wat onvatbaar lijkt in de nieuwe situatie. Wat uiteen viel of verbrokkelt was wordt stilaan terug een geheel of nieuw gestalte.

Als psychotherapeut word ik geïnspireerd door, en werk ik vanuit, gestalttherapie.
Volgens de gestalttheorie is contact even noodzakelijk voor mensen als zuurstof en water. Gestalttherapie richt zich daarop en wordt daarom ook wel de psychotherapie van het contact genoemd. Het uitgangspunt is dat een mens onlosmakelijk verbonden is met zijn omgeving die gezin, werk, vrienden en de rest van de wereld omvat. Volgens de gestaltbenadering ervaren mensen psychische problemen wanneer het contact met hun omgeving, de verbinding,  verstoord is en men niet in staat is om deze te herstellen. Verlies van een geliefde of naaste, van een deel van jezelf na ziekte, verlies na echtscheiding, ontslag, verlies na een traumatische gebeurtenis, zorgen steevast voor een verstoring van je evenwicht.


Over mezelf:

Sinds ik afstudeerde (1988) als psychiatrisch verpleegkundige sta ik mensen bij op momenten dat het leven (te) zwaar weegt en verwarring brengt. Mijn gevarieerde loopbaan en mijn privéleven bezorgde mij een brede waaier van uiteenlopende ervaringen.  Hierbij vormde de zoektocht die mensen gaan (naar zingeving en bestaansrecht, naar opnieuw evenwicht vinden, naar herstel van de relatie met de omgeving) steeds de rode draad.
Omgaan met verlies, depressie, eetstoornissen, verslavingsproblematiek, adolescenten en jong –volwassenen in uitzichtloze situaties, opvoedingsproblemen, gezinsproblematiek, echtscheiding, kanker, levensfaseproblematiek,…, zijn vertrouwde thema,s.

Ook de relatie of verbinding met mijn partner, onze kinderen en de (zoek)tocht die we samen gaan in ons nieuw gezin vormen een dagelijkse inspiratiebron en maken mee wie ik ben.

In 2016 startte ik de psychotherapieopleiding “gestalttherapie” (aan het instituut voor communicatie - IVC), dewelke mij vandaag een stevige basis biedt in de samenwerking met mensen.

Ik ben aangesloten bij NVAGT (Nederlands Vlaamse associatie voor Gestalttherapie) van dewelke ik ook de ethische code onderschrijf.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x