Anje Claeys

'Goodbyes hurt the most when the story is unfinished'...

Ik ben dankbaar om deel uit te mogen maken van deze groepspraktijk. Als kunstenaar en coach ben ik je graag nabij in je zoeken. Ik doe dit via creatieve trajecten en ga vooral coachend aan de slag.  

Ontrafelaar

Ik zie mezelf ontrafelaar van moeilijke vragen en complexe vraagstukken. Ik geniet heel erg van 1-op-1 gesprekken, van gelaagdheid, van diepgang, van details. Ik hou van tekenen, schilderen en drukken, van lezen en van schrijven.

Tijdens gesprekken ben ik vaak tekenend aanwezig. Ik visualiseer wat er gezegd wordt. Zo ontstaat er iets tastbaar dat je ook nadien nog kan vastpakken en bekijken. Daarnaast ontwikkelde ik creatieve trajecten, voor mensen die graag samen met mij creatief aan de slag willen gaan. Naast het rouwbegeleidingswerk ondersteun ik mensen eveneens bij het afscheid nemen. 

Een creatieve duizendpoot

Mijn vrienden noemen me soms wel eens een creatieve duizendpoot. En dat klopt ook wel. Mijn opleiding en loopbaan startte klassiek aan de KU Leuven (BSc, MSc, PhD) maar in 2014 voelde ik dat de tijd rijp was om mijn hart te volgen en voluit te kiezen voor een pad als kunstenaar, ondernemer en coach. Ik volgde diverse opleidingen in grafiek en gaf talloze creatieve workshops aan kinderen en volwassen. Daarnaast bekwaamde ik me in kinderyoga en mindfulness. Verder volgde ik training in verbindende communicatie, verbindende besluitvorming, sociocratie, generative scribing,... Ook de taal van het lichaam neem ik mee in mijn werk. Ik werkte in diverse contexten: onderzoek, medische ethiek, communicatie, kunst, coaching, consultancy en gezondheidszorg (psychiatrie). 

Momenteel heb ik een eigen consultancy-praktijk en ben ik eveneens verbonden met de dienst kinderpsychiatrie in UZ Gasthuisberg waar ik werk als visualisator. Ik breng er de essentie in beeld en ga er op een creatieve wijze aan de slag met jongeren.

Out of the box

Ik hou van wandelen in de Hagelandse velden, Zwitserse bergen en Noorse fjorden en herbron het best in de natuur. Ik ben heel graag bezig met tekenen, schilderen en drukken en bedenk graag nieuwe dingen. Ik hou van het langzame proces van 'handmade' en ervaar elke dag hoeveel deugd het me doet om met mijn handen bezig te zijn. Verder hou ik er ook van mensen met mekaar te verbinden waardoor synergieën mogelijk worden. Je weet wel, wanneer 1 plus 1 méér is dan 2. 

Kennismaken?

Benieuwd om meer te weten? Ik ontvang je graag voor een verkennend gesprek waarin we mekaar kunnen leren kennen, jouw vraag scherpstellen en bekijken hoe ik je verder kan ondersteunen. Dat kan online via zoom of live in de praktijk. 

Een warme uitnodiging alvast... 'Laat je hoofd even landen in je handen'

Getuigenis

De coachinggesprekken die Anje met me voerde, zorgden voor ritme en licht in een donkere periode. In de scribings die ze bij de gesprekken maakte, gaf ze vorm aan concepten die lang bleven nazinderen. De boeken, films, podcasts, onderzoeksprojecten en wetenschappelijke literatuur die Anje intussen deelde, maakten van het traject een inspirerende tocht. Voor mij was elke scribing een mentale kaart voor de weken tot aan het volgende gesprek, waar ik elke keer naar uitkeek. Nu de reeks compleet is, blijven de scribings een bron van inspiratie en het visuele verslag van een verrijkende zoektocht naar schoonheid en zingeving.

Als coach is het Anjes sterkte om rustig en onbevooroordeeld de dingen van meer dan één kant te bekijken, voldoende nabijheid en sturing te bieden en toch ruimte te laten. Als wetenschapper-kunstenaar vindt ze het evenwicht tussen dat wat aantoonbaar is en dat wat impliciet aanwezig is. Als visualisator creëert ze letterlijk betekenis.

Meer info

  • Anje als 'compagnon de route' in rouw- en uitvaartrajecten - www.bioart.eu
  • Anje als ontrafelaar, voor al je moeilijke vragen - www.anjeclaeys.be
  • Je kan mijn werk volgen op instagram via het profiel bioartprint (persoonlijk vrij werk als kunstenaar) en het profiel broeiprint (werk in opdracht)
  • Op facebook vind je me via bioartleuven (kunst en workshops) en memoartleuven (rouw en verlies)
Anje Claeys
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x