Anje Claeys

'We are defined by who we have lost', een citaat van Anna Quindlen dat me steeds maar weer blijft raken. De mensen die er niet meer zijn, blijven zo erg aanwezig, in ons doen en laten, ons zijn en worden.

Ik ben trots deel uit te mogen maken van deze groepspraktijk. Ik ben mama, partner, vriendin, dochter, kunstenaar, luisterend oor, warm hart, ondernemer en hou van verstilling, verbinding en verdieping. 

Als kunstenaar en coach sta ik mensen nabij in hun zoeken en vinden. Ik doe dit via creatieve trajecten en rituelen, op een intuïtieve manier. Ik ga daarbij coachend met jou aan de slag, met de blik gericht op het hier en nu, vanuit de overtuiging dat al wat ons overkomt een mogelijkheid in zich draagt om te evolueren naar 'de mooiste versie van jezelf'. De eerste stap daarin is om je te verbinden met je essentie, je warme kern. Je verlaat het denken en zakt in het voelen. Vanuit deze zachte energie ga je op ontdekkingstocht. Geduldig én nieuwsgierig...

Ik ben een creatieve compagnon in rouw- en zoekprocessen. Wat centraal staat in mijn coachend werk als kunstenaar is wat ik noem ‘the art of connection’. Ik hou van 1-op-1 gesprekken, van diepgang, van verbondenheid, van details. Ik hou van tekenen, schilderen en drukken, van lezen en van schrijven.

Om mensen in hun rouw- en zoekwerk te ondersteunen, ontwikkelde ik creatieve trajecten waarin de transformerende kracht van creativiteit en kunst centraal staat. De waarden die voor mij belangrijk zijn in de trajecten die ik aanbied zijn verbinding, dankbaarheid en schoonheid. Ik begeleid mensen eveneens bij het afscheid nemen en wel in de periode tussen overlijden en uitvaart. Via de kunst van woord en beeld ben ik nabij, op een heel bijzondere manier. Kunst kan zo veelzeggend zijn, schoonheid brengen en transformatie bewerkstelligen.

Mijn opleiding en loopbaan startte klassiek aan de KU Leuven (BSc, MSc, PhD) maar in 2014 voelde ik dat de tijd rijp was om mijn hart te volgen en voluit te kiezen voor een pad als kunstenares, ondernemer en coach. Ik volgde diverse opleidingen in grafiek en gaf talloze creatieve workshops aan kinderen en volwassen. Daarnaast bekwaamde ik me in kinderyoga en mindfulness. Verder volgde ik training in verbindende communicatie (een onderscheid leren maken tussen behoeftes en strategieën), verbindende besluitvorming (waarin iedereen zich gehoord voelt), sociocratie (navigeren vanuit spanning),... een verhaal dat nooit eindigt.

Ik hou van wandelen in de Hagelandse velden, Zwitserse bergen en Noorse fjorden en herbron geregeld in de natuur. Ik ben heel erg graag bezig met kunst en creëren. Ik hou van het langzame proces van 'handmade' en weet hoeveel voldoening en vreugde het me brengt om met mijn handen bezig te zijn. Verder hou ik er ook van mensen met mekaar te verbinden waardoor synergieën mogelijk worden. In die flow bouw ik aan De Broeikas, een verstillende cowerkplek voor kunstenaars, zelfstandigen en klimaatpioniers, die een verschil willen maken in de wereld. Daar ondersteun ik ondernemers en mensen die graag wil groeien in hun authentiek en duurzaam ondernemerschap. Ik geloof heel erg dat elk van ons een unieke missie heeft op deze wereld en dat er enorm veel energie en vreugde kan vrijkomen als je vanuit jouw talenten op een unieke manier kan bijdragen aan een mooie wereld. Het klinkt misschien wat vreemd, maar een ervaring van verlies kan dit proces op een krachtige manier in gang duwen en je uitnodigen tot een bijzondere transformatie, waarin ik je graag nabij ben.

Ik heb 3 kinderen, Lore is 19, Thimen 17 en Jade is 11. Samen met Benoît woon ik in Neervelp, Boutersem in een cohousing, bio-ecologisch verbouwd. Een warme thuis, van waaruit ik elke dag bouw aan een warme wereld.

Benieuwd om meer te weten? Ik ontvang je graag voor een verkennend gesprek waarin we mekaar kort even leren kennen, jouw vraag proberen scherp te stellen en bekijken hoe ik je verder kan ondersteunen.

Gedurende de maand mei bied ik pro bono scribe sessies aan van 15 minuten. Heb je hiervoor interesse, neem dan contact met me op via mail.

'Laat je hoofd even landen in je handen'

Meer info

  • Rouw- en uitvaartrajecten - www.bioart.eu
  • Portfolio als kunstenaar - www.anjeclaeys.be
  • Je kan mijn werk volgen op instagram via het profiel bioartprint (persoonlijk vrij werk als kunsternaar) en het profiel broeiprint (werk in opdracht, essential harvesting)
  • Op facebook vind je me via bioartleuven (kunst en workshops) en memoartleuven (rouw en verlies)
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x