Anje Claeys

'We are defined by who we have lost', een citaat van Anna Quindlen dat me steeds maar weer blijft raken. De mensen die er niet meer zijn, blijven zo erg aanwezig, in ons doen en laten, ons zijn en worden.

Ik ben trots deel uit te mogen maken van deze groepspraktijk. Ik ben mama, partner, vriendin, dochter, kunstenaar, luisterend oor, warm hart, ondernemer en hou van verstilling, verbinding en verdieping. Als kunstenaar sta ik mensen nabij in hun zoeken en vinden. Ik doe dit via creatieve trajecten en rituelen, op een intuïtieve manier. Door het overlijden van mijn papa, in augustus 2017, heb ik ervaren dat kunst heel erg helend kan zijn in een proces van afscheid nemen en rouwen. 

Ik ben creatieve compagnon in rouw- en zoekprocessen. Wat centraal staat in mijn artistiek werk als kunstenaar is wat ik noem ‘the art of connection’. Ik hou van 1-op-1 gesprekken, van diepgang, van verbondenheid, van details. Ik hou van woorden, van drukken, van lezen en van schrijven.

Om mensen in hun rouw- en zoekwerk te ondersteunen, ontwikkelde ik creatieve trajecten voor kinderen en volwassenen waarin de helende kracht van kunst centraal staat. De waarden die voor mij belangrijk zijn in de trajecten die ik aanbied zijn verbinding, dankbaarheid en schoonheid. Laat je hoofd even landen in je handen, een slogan die het mooi samenvat. Het kan bijzonder helend zijn om op een creatieve manier uiting te geven aan gevoelens van verdriet en pijn. Ook de verbinding met de natuur is hierin zeer waardevol voor mij. De creatieve trajecten die ik aanbied zijn een samenspel van creatieve doesessies, verstillende rouwsessies en verkwikkende natuursessies waarbij deelnemers zelf hun traject samenstellen volgens hun behoeften.

Ik begeleid mensen eveneens bij het afscheid nemen en wel in de periode tussen overlijden en uitvaart. Via de kunst van woord en beeld ben ik nabij, op een heel bijzondere manier. Kunst kan zo veelzeggend zijn... Schoonheid brengen, warmte en verbondenheid.

Ik ben wetenschappelijk-medisch opgeleid (BSc Geneeskunde, MSc Biochemie, MSc Virologie) en behaalde in 2004 mijn doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ik heb 15 jaar gewerkt aan de Leuvense universiteit en hogeschool als wetenschappelijk onderzoeker en als wetenschapscommunicator. Ik startte mijn grafische opleiding in 2002 en volgde diverse opleidingen in grafiek en toegepaste grafiek. In 2010 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer en kunstenaar en gaf talloze creatieve workshops aan kinderen en volwassen. Daarnaast bekwaamde ik me in kinderyoga en mindfulness. Ik hou van wandelen in de Hagelandse velden, Zwitserse bergen en Noorse fjorden.

Ik ben een creatieve ondernemer met een hart voor duurzaamheid. Ik hou van het langzame proces van handmade en weet hoeveel voldoening en vreugde het me brengt om met mijn handen bezig te zijn. Verder hou ik er ook van mensen met mekaar te verbinden waardoor synergieën mogelijk worden. In die flow bouw ik aan De Broeikas, een verstillende cowerkplek voor kunstenaars, zelfstandigen en klimaatpioniers, die een verschil willen maken in de wereld.

Ik heb 3 kinderen, Lore is 18, Thimen 16 en Jade is 10. Samen met Benoît woon ik in Neervelp, Boutersem in een cohousing, helemaal bio-ecologisch verbouwd. Een warme thuis, van waaruit ik elke dag bouw aan een warme wereld.

'Laat je hoofd even landen in je handen'

Meer info

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x