Anje Claeys

'Goodbyes hurt the most when the story is unfinished'. En is het verhaal ooit uitverteld?

Ik ben trots deel uit te mogen maken van deze groepspraktijk. Ik ben mama, partner, vriendin, dochter, kunstenaar, luisterend oor, warm hart, ondernemer en hou van verstilling, verbinding en verdieping. 

Als kunstenaar en coach ben ik je graag nabij in je zoeken en vinden. Ik doe dit via creatieve trajecten en rituelen, op een eerder intuïtieve manier. Ik ga vooral coachend aan de slag, met de blik gericht op het hier en nu, vanuit de overtuiging dat al wat ons overkomt een mogelijkheid in zich draagt om te evolueren naar 'de mooiste versie van jezelf'. De eerste stap daarin is om je te verbinden met je essentie, met wie je écht bent. Vanuit het denken zakken we in het voelen. En daar start een ontdekkingstocht. 

Compagnon de route

Ik zie mezelf als een soort van compagnon de route in zoekprocessen. Ik hou van complexiteit en gelaagdheid dus zit je met moeilijke vragen, dan ben je bij mij op het goeie adres. Ik geniet heel erg van 1-op-1 gesprekken, van diepgang, van verbondenheid, van details. Ik hou van tekenen, schilderen en drukken, van lezen en van schrijven.

Om mensen in hun rouw- en zoekwerk te ondersteunen, ontwikkelde ik creatieve trajecten. We praten niet alleen maar gaan ook aan de slag. In mijn atelier staat een drukpers, er is inkt, kleur en papier. Heel vaak begin ik zelf ook te tekenen terwijl je praat. Ik visualiseer dus wat er gezegd wordt. Zo'n tekening, dat heet een scribing, en je krijgt die achteraf ook mee naar huis. Zo ontstaat er iets tastbaar dat je ook nadien nog vast kan pakken en bekijken.

Naast het rouwbegeleidingswerk ondersteun ik mensen eveneens bij het afscheid nemen en meer specifiek in de periode tussen overlijden en uitvaart. We maken iets moois, denken daar samen over na, het kan alle richtingen uit.

Een creatieve duizendpoot

Mijn vrienden noemen me soms wel een creatieve duizendpoot. En dat klopt ook wel. Een prettig gestoord parcours, dat kan je wel zeggen.

Mijn opleiding en loopbaan startte klassiek aan de KU Leuven (BSc, MSc, PhD) maar in 2014 voelde ik dat de tijd rijp was om mijn hart te volgen en voluit te kiezen voor een pad als kunstenaar, ondernemer en coach. Ik volgde diverse opleidingen in grafiek en gaf talloze creatieve workshops aan kinderen en volwassen. Daarnaast bekwaamde ik me in kinderyoga en mindfulness. Verder volgde ik training in verbindende communicatie (een onderscheid leren maken tussen behoeftes en strategieën), verbindende besluitvorming (waarin iedereen zich gehoord voelt), sociocratie (navigeren vanuit spanning),... een verhaal dat nooit eindigt.

Out of the box

Ik hou van wandelen in de Hagelandse velden, Zwitserse bergen en Noorse fjorden en herbron het best in de natuur. Ik ben heel erg graag bezig met drukken en bedenk graag nieuwe dingen. Ik hou van het langzame proces van 'handmade' en ervaar elke dag hoeveel deugd het me doet om met mijn handen bezig te zijn. Verder hou ik er ook van mensen met mekaar te verbinden waardoor synergieën mogelijk worden. Je weet wel, wanneer 1 plus 1 méér is dan 2. Dat streef ik ook na in mijn werk als coach. Een toffe interactie die sprankelt.

In die flow bouw ik ook aan De Broeikas, een verstillende cowerkplek voor kunstenaars, zelfstandigen en klimaatpioniers, die een verschil willen maken in de wereld. Daar ondersteun ik ondernemers en mensen die graag wil groeien als mens én ondernemer. Ik geloof dat elk van ons een unieke missie heeft op deze wereld en dat er enorm veel kan mogelijk is als je vanuit je talenten kan bijdragen aan een mooie wereld. Het klinkt misschien wat vreemd, maar een ervaring van verlies kan dit zoekproces op een krachtige manier in gang duwen en je uitnodigen tot een bijzondere transformatie, waarin ik je graag ondersteun.

Ik heb 3 kinderen, Lore is 19, Thimen 17 en Jade is 12. Samen met Benoît woon ik in Neervelp, Boutersem in een cohousing, bio-ecologisch verbouwd. Een warme thuis, van waaruit ik elke dag bouw aan een warme wereld.

Kennismaken?

Benieuwd om meer te weten? Ik ontvang je graag voor een verkennend gesprek waarin we mekaar kort even leren kennen, jouw vraag proberen scherp te stellen en bekijken hoe ik je verder kan ondersteunen. Dat kan online via zoom of live in de praktijk. Het eerste gesprek is steeds gratis. Voelen of het klikt en of ik je kan coachen.

Een warme uitnodiging alvast... 'Laat je hoofd even landen in je handen'

Meer info

  • Rouw- en uitvaartrajecten - www.bioart.eu
  • Portfolio als kunstenaar - www.anjeclaeys.be
  • Je kan mijn werk volgen op instagram via het profiel bioartprint (persoonlijk vrij werk als kunsternaar) en het profiel broeiprint (werk in opdracht, essential harvesting)
  • Op facebook vind je me via bioartleuven (kunst en workshops) en memoartleuven (rouw en verlies)
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x