Anders nabij

"We schreven, ieder op onszelf, alleen, teruggetrokken aan een bureautje als niemand anders thuis was, in een heel intiem contact met ons overleden kind…

Er leek iets te ontstaan van ruimte. Ruimte om eindelijk woorden te kunnen zoeken en vinden voor iets wat al lang gezegd wilde worden….

We schreven voor andere ouders, zielsverwanten, lotgenoten opdat zij kunnen terugvallen op onze ervaringen, zich kunnen herkennen in onze verhalen voor wat ze voelen en beleven. We schreven om onze blijvende liefde voor ons kind te uiten."

 Dat schrijven Christine, Nils, Elke, Liesbeth en Jan in hun boek dat op 9 oktober 2018 verschenen is.

Anders nabij, De stille kracht van ouders na de dood van hun kind

 

Vijf ouders schrijven op initiatief en onder begeleiding van psychologe An Hooghe over het leven na de dood van hun kind.  Eerlijk en authentiek. Bij momenten ontroerend. Maar ze blijven niet steken in het verdriet en het gemis.

Het boek is niet alleen een hart onder de riem voor ouders die hetzelfde meemaken. Het geeft ook houvast aan iedereen die hen nabij wil zijn: familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s, directeurs. Het is zeker ook een must read voor hulpverleners: huisartsen, spoedartsen, verpleegkundigen, pastoors, psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, vrijwilligers, begrafenisondernemers, verzekerings- en controleartsen,….

Maar misschien is het bovenal een boek dat iedere ouder moet lezen. De verhalen in dit boek gaan tenslotte over liefde en ouderschap. Ze zijn zo puur en onversneden dat ze geen enkele mama, geen enkele papa onverschillig laten.

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Charlotte. De trailer kan u vinden via deze link

Wil je op de hoogte gehouden worden van de lancering en verdere initiatieven? 

Schrijf je dan in op www.andersnabij.be 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x